Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2893647 obálek a 874269 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy | ||||||||||||||||||||
Rok: 2015 Hodnocení: 4.0 / 5 (3 hlasů) AnotaceKniha usiluje o upevnění a prohloubení znalostí o mezinárodních organizacích v českém prostředí. Klade si dva základní cíle. První spočívá v předložení komplexního a podrobného obecného rozboru mezinárodních organizací, druhým je analýza několika vybraných důležitých případů mezinárodních organizací. Autor rozebírá mezinárodní organizace prostřednictvím souboru výzkumných otázek. První skupina otázek se na organizace zaměřuje v teoretické, zejména konceptuální rovině. Tyto otázky se týkají obecné povahy mezinárodní organizace, jejích aktérů, struktur a procesů. Druhá skupina otázek má empirickou, „klasifikační“ povahu a soustředí se na obecný historický vývoj mezinárodních organizací a na analýzu tří vybraných případů mezinárodních organizací, kterými jsou Organizace spojených národů (OSN) coby bezpečnostní organizace, Světová obchodní organizace (World Trade Organization, WTO) a Mezinárodní měnový fond (MMF). Kniha se obrací především ke dvěma skupinám čtenářů. Do první patří výzkumní pracovníci, vysokoškolští pedagogové a doktorští studenti působící v oboru mezinárodní vztahy, jimž kniha poskytne především ucelený a propracovaný analytický rámec pro zkoumání mezinárodních organizací a rovněž poznatky o několika hlavních mezinárodních organizacích. Druhá skupina zahrnuje širokou skupinu zájemců o mezinárodní dění. Těm kniha nabízí možnost seznámit se s podstatou mezinárodní organizace jako obecného jevu i s jeho několika významnými případy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz Dostupné zdroje
|