Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 1192500 obálek a 207844 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR. .

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Jak přežít dobu jedovou? - Anna Strunecká

Rok: 2013
ISBN: 9788087494073
OCLC Number: (OCoLC)864849211
NKP-CNB: cnb002507744

Knihkupci a nakladatelé

Městská knihovna v Praze
Srovname.cz 167.00 Kč
Zboží.cz 167.00 Kč


Anotace

Kniha Jak přežít dobu jedovou? shrnuje varování před největšími a skrytými jedy současné doby, autorka se věnuje umělým barvivům, rizikům konzumace sóji či populárního MMS. Knížka také přináší stručná doporučení pro orientaci čtenáře, jak se v každodenním životě chránit před rozšířenými civilizačními nemocemi. Tato kniha chce napovědět a poradit těm, kteří si již uvědomili, že nelze spoléhat pouze na lékařskou péči a opatření ministerstev zdravotnictví, zemědělství a dalších orgánů a institucí. Těm, kdo berou zodpovědnost za svoje zdraví především do vlastních rukou, kniha nabízí možnosti, které nevyžadují žádné investice ani prostředky z fondů Evropské unie. Popis Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu. Úryvek z úvodu: V předchozích knížkách (například Doba Jedová a Doba Jedová 2) jsme věnovali velkou pozornost glutamátu a aspartamu. To jsou nejčastěji používaná ochucovadla, zvýrazňovače chuti, bez kterých se výroba potrain a nápojů v současné době zřejmě neobejde. Jsou nebezpečné tím, že nás zdravotnické a bezpečnostní instituce neustále přesvědčují o jejich neškodnosti. Tyto jedy obsahuje nejen velké množství potravinářských výrobků, jsou i v lécích a v některých vakcínách. Aspartam je přítomen ve více než 6000 druzích potravin, nápojů a cukrovinek, obsahuje ho na 500 farmaceutických výrobků. Nabízí se nám zejména v tzv. produktech bez cukru, doporučovaných pro redukci váhy a diabetikům. Ročně se ho ve světě vyrobí 15 422 410 kg. Jedná se bohužel o látky s imunoexcitotoxickými účinky. Poškozují nevratně imunitní systém a nervovou soustavu, především mozek. Mohlo by se zdát, že tíha vědeckých argumentů přiměje Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), společný orgán organizace pro výživu a zemědělství (FAO) a WHO pro vytváření mezinárodních standardů otravin (JECFA), americký Úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA), Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), Evropský parlament a Evropskou komisi i jejich agentury, jako jsou Evropská léková agentura (EMA), Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a další zodpovědné organizace, úřady a instituce k naprostému zákazu těchto látek. Není tomu tak a i naše zkušenosti jsou úsměvnou ukázkou toho, jak autority obhajují jejich zdravotní nezávadnost.

Zdroj anotace: Portál Srovnáme.cz


Přidat čtenářskou recenzi

Od: (54.225.7...)