Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2088476 obálek a 512994 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Funkční potraviny: kroky ke zdraví

Autor: Kalač, Pavel
Rok: 2003
ISBN: 9788073220297
NKP-CNB: cnb001197602
OCLC Number: (OCoLC)53489980
OKCZID: 110025109

Citace (dle ČSN ISO 690):
KALAČ, Pavel. Funkční potraviny: kroky ke zdraví. České Budějovice: Dona, 2003. 130 s.
Zdroj: Národní knihovna České Republiky


Digitální objekty

Moravská zemská knihovna
Národní knihovna České republiky



Anotace

 

Funkční potraviny jsou potraviny, jejichž složení bylo lidskou činností formováno tak, aby představovaly zdravotní přínos. Měly by se konzumovat běžně, jako součást stravy. Tvoří přechodnou skupinu potravin mezi běžnými /konvenčními, standartními/ potravinami a léky. Nejsou však léky! Nemají léčit chorobu ve stadiu jejího propuknutí, ale jejich účelem je spíše preventivní působení. Jakmile se rozšíří na českém trhu, jejich cena bude vyšší než u běžných potravin. S největší pravděpodobností je budou konzumovat jednotlivci, ve zvýšené míře ohrožení některou z civilizačních chorob, ale i ti, v jejichž žebříčku hodnot je zdraví ceněno velmi vysoko. A právě o funkčních potravinách, jejich působení na lidské zdraví a významných účinných složkách, které obsahují, hovoří tato kniha. Věcný rejstřík a slovníček odborných pojmů jsou samozřejmostí.

Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze



Dostupné zdroje

Knihy.ABZ.cz
Můj antikvariát


Přidat čtenářskou recenzi

Od: (3.227.2...)