Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2885267 obálek a 870060 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Werther



Autor: Jules Massenet, Jonas Kaufmann
NKP-CNB: cba001-0930310
OKCZID: 128370843


Anotace

 

Na motivy Goetheho románu Utrpení mladého Werthera opera vypráví o bezcílném a melancholickém mladém dvořanovi v Německu osmdesátých let osmnáctého století, který koketuje s poezií a je silně fixován na své vlastní vnímání světa. Spontánně se zamiluje do mladé a citlivé Charlotty, nejstarší dcery vdovce Bailiffa, správce obrovského majetku na předměstí Frankfurtu. Když Massenet zpracovával Goetheho novelu, instinktivně se držel zpátky a vytvořil tak lyricky přitažlivou a v harmoniích bohatou, avšak vytříbenou partituru, která umožňuje různá citová vyznění a nikdy nesklouzne k patosu. Aby tenorista mohl být dobrým Wertherem, musí být zároveň charismatický a odtažitý, po stránce hlasu vášnivý a zároveň něžný. Jonas Kaufmann je pro tuto roli ideální. Zpívá s tmavým zabarvením, dojemnou vřelostí, mužnou intenzitou a silnými výškami. Tmavé krytí hlasu, které je pro Kaufmanna charakteristické, propůjčuje jeho Wertherovi jakousi tajemnost a hodí se k charakteru jeho postavy

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)