Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3147672 obálek a 949973 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Deváté setkání s tajemstvím: osudy alchymistů : John, Edward a Bavor

Autor: Toufar, Pavel
Rok: 2006
ISBN: 9788072683734
NKP-CNB: cnb001658869
OCLC Number: (OCoLC)85723575
OCLC Number: (ocolc)85723575
OKCZID: 110495079
Vydání: Vyd. 1.

Knihovny.cz    Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz

Citace (dle ČSN ISO 690):
TOUFAR, Pavel. Deváté setkání s tajemstvím: osudy alchymistů : John, Edward a Bavor. Vyd. 1. Třebíč: Akcent, 2006. 211 s.

Hodnocení: 4.5 / 5 (6 hlasů)

Digitální objekty

(dostupné pouze v této knihovně)
(dostupné pouze v této knihovně)

Anotace

Toto zvolené téma autor ilustruje na životních osudech tří alchymistů, kteří spoluvytvářeli historické události své doby. Jedná se o anglické alchymisty Johna Dea a Edvarda Kellyho a méně známého Bavora Rodovského z Hustiřan a na Radostově. Zejména na životních osudech obou Angličanů v rudolfinské Praze se rozvíjí napínavý příběh jejich tajuplného poslání (důvodné podezření ze špionáže) i příběh jejich alchymistických pokusů. Zároveň se autor zabývá i rozvojem alchymie koncem středověku a počátkem novověku, i podvody spjatými s touto esoterickou naukou. Rozvoj alchymie v Čechách popisuje zároveň s životními osudy pana Bavora z Hustiřan, jehož zájem o tajemnou alchymii se nakonec změnil v obdiv ke gastronomii - na závěr uvádí autor jeho několik dochovaných kuchařských předpisů (převedeno do měr a vah naší doby). Text doprovázejí ilustrace a reprodukce a na závěr knihy je ještě připojeno autorovo zamyšlení nad českou i světovou alchymií.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Přidat komentář a hodnocení