Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3148669 obálek a 950390 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Bruno P Kremer
Rok: 2011
ISBN: 9788024229737
NKP-CNB: cnb002198442
OCLC Number: (OCoLC)746837582
OKCZID: 110892399
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
KREMER, Bruno P. a Bärbel OFTRING. Proč je šlehačka tuhá: jednoduchá vysvětlení přírodních jevů. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2011, 144 s. Universum. ISBN 978-80-242-2973-7.
Hodnocení:
4.2 / 5
(12 hlasů)
Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás.