Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150284 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny /

Rok: 1952
NKP-CNB: cnb000407535
OKCZID: 111060207

Knihovny.cz    Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz

Citace (dle ČSN ISO 690):
CEREVITINOV, Fedor Vasil‘jevič. Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny: (vybrané kapitoly z I. dílu autorovi knihy: Chemie a zbožíznalství ovoce a zeleniny). Překlad Zdeněk KUTTELVAŠER, překlad K. ČERVINKA. Vydání první. Praha: P


Anotace

Kniha, patřící k nejvýznamnějším dílům sovětské i světové literatury v tomto oboru, byla napsána r. 1930 a r. 1949 doplněna o nejnovější nauku o složení ovoce a zeleniny. Pojednává o významu ovoce v dietetice, o třídění a složení ovoce, o změnách v jeho chemickém složení při zrání a skladování a o metodice zkoumání a stanovení chemického složení. O všech otázkách pojednává autor s hlediska jejich vztahu ke konservační technice. V českém vydání byly zkráceny, omezeny nebo vynechány partie a tabulky, které neměly praktický význam pro naše poměry.

Zdroj anotace: Národní knihovna v Praze



Přidat komentář a hodnocení