Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150225 obálek a 950558 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Anna Strejcová, Denisa Rybářová, Kateřina Rohanová, Jiří Remr, Lucie Veselá, David Hrabina, Irena Baláková, Lea Kubíčková, Michaela Číhalíková Straková
ISBN: 9788077010375
OKCZID: 129383854
Dokument „Jak šetřit jídlem ve školních jídelnách“ shrnuje výsledky výzkumu plýtvání potravinami v rámci projektu Prague Food Waste (2023–2025), který se zaměřil na měření potravinového odpadu ve čtyřech školních jídelnách v Praze. Výzkum kombinoval vážení kuchyňského odpadu, dotazníky mezi žáky, rozhovory se zaměstnanci jídelen a workshopy se zainteresovanými stranami. Cílem bylo získat konkrétní data a na jejich základě formulovat praktická doporučení pro omezení plýtvání jídlem ve školních jídelnách. Publikace je určena zejména vedení škol, pracovníkům kuchyní, rodičům i zástupcům veřejné správy a přináší návrhy řešení pro efektivnější provoz, včetně komunikace s dětmi a úprav systému objednávek obědů.