Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2906712 obálek a 877379 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Noise, Water, Meat: A History of Sound in the Arts



Rok: 1999
ISBN: 9780262112437
OKCZID: 110021596

Hodnocení: 4.5 / 5 (6 hlasů)


Anotace

 

"The dual task here is to listen through history to sound and through sound to history." This interdisciplinary history and theory of sound in the arts reads the twentieth century by listening to it--to the emphatic and exceptional sounds of modernism and those on the cusp of postmodernism, recorded sound, noise, silence, the fluid sounds of immersion and dripping, and the meat voices of viruses, screams, and bestial cries. Focusing on Europe in the first half of the century and the United States in the postwar years, Douglas Kahn explores aural activities in literature, music, visual arts, theater, and film. Placing aurality at the center of the history of the arts, he revisits key artistic questions, listening to the sounds that drown out the politics and poetics that generated them. Artists discussed include Antonin Artaud, George Brecht, William Burroughs, John Cage, Sergei Eisenstein, Fluxus, Allan Kaprow, Michael McClure, Yoko Ono, Jackson Pollock, Luigi Russolo, and Dziga Vertov.


Dostupné zdroje

Amazon


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)