Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3147672 obálek a 949973 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Beranová, Magdalena
Rok: 2011
ISBN: 9788020019912
NKP-CNB: cnb002223042
OCLC Number: (OCoLC)768557032
OCLC Number: (ocolc)768557032
OKCZID: 111067312
Vydání: Vyd. 2., přeprac. a rozš.
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
BERANOVÁ, Magdalena. Jídlo a pití v pravěku a ve středověku. Vyd. 2., přeprac. a rozš. Praha: Academia, 2011, 511 s. ISBN 978-80-200-1991-2.
Hodnocení:
4.4 / 5
(79 hlasů)
Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. Práce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti.
Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz