Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3142702 obálek a 948575 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Karel Černý
Rok: 2020
ISBN: 9788020031495
NKP-CNB: cnb003218388
OKCZID: 128441710
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
ČERNÝ, Karel. Ze zámoří do Čech: čokoláda, čaj a káva v raném novověku. Vydání první. Praha: Academia, 2020. 494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh. Historie.
Hodnocení:
4.2 / 5
(18 hlasů)
V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později se ale dostávaly ke stále širším vrstvám konzumentů, až se z nich stala na přelomu 17. a 18. století módní nezbytnost.
Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace