Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2906070 obálek a 876950 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Tajemství výrobců potravin



Autor: Syrový, Vít
Rok: c2002
ISBN: 9788023885996
NKP-CNB: cnb001120459
OCLC Number: (OCoLC)51186786
OKCZID: 110499564
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
SYROVÝ, Vít. Tajemství výrobců potravin. Vyd. 1. Praha: Vít Syrový, c2002, 96 s. ISBN 80-238-8599-5.


Další vydání

  • 3., rozš. vyd. Rok vydání: 2006



Anotace

 

Kniha v úvodu seznamuje s hlavními zásadami zdravé výživy. Její jádro se však věnuje složení přídatných látek,dodávaných do potravin při jejich výrobě ke konzervaci a ke zvýšení jejich barevné i aromatické atraktivity. Autor klade zvláště důraz na potravinářské chemikálie, které mohou způsobit či stupňovat různé druhy alergií. Publikace je doplněna dvěma seznamy přídatných látek používaných v potravinách: abecedním a podle čísel od E 100 po E 1521. U každé látky v obou seznamech je napsáno její hodnocení z hlediska škodlivosti či naopak nezávadnosti pro lidské zdraví.

Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)