Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2906070 obálek a 876950 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Tajemství výrobců potravin | ||
Autor: Syrový, Vít Další vydání
AnotaceKniha v úvodu seznamuje s hlavními zásadami zdravé výživy. Její jádro se však věnuje složení přídatných látek,dodávaných do potravin při jejich výrobě ke konzervaci a ke zvýšení jejich barevné i aromatické atraktivity. Autor klade zvláště důraz na potravinářské chemikálie, které mohou způsobit či stupňovat různé druhy alergií. Publikace je doplněna dvěma seznamy přídatných látek používaných v potravinách: abecedním a podle čísel od E 100 po E 1521. U každé látky v obou seznamech je napsáno její hodnocení z hlediska škodlivosti či naopak nezávadnosti pro lidské zdraví. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze |