Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150225 obálek a 950558 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Základní aspekty výživy

Autor: Hřivnová, Michaela a Univerzita Palackého
Rok: 2014
ISBN: 9788024440347
NKP-CNB: cnb002587960
OCLC Number: (OCoLC)880869694
OKCZID: 114095859

Knihovny.cz    Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz

Citace (dle ČSN ISO 690):
HŘIVNOVÁ, Michaela. Základní aspekty výživy. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2014. 95 s. Studijní opora.

Digitální objekty

(dostupné pouze v této knihovně)
(dostupné pouze v této knihovně)

Anotace

Cílem studijní opory Základní aspekty výživy je, abyste po jeho prostudování dokázali popsat fyziologické aspekty výživy, zejména význam hlavních i vedlejších živin a dalších specifických látek v potravě či vysvětlit požadavky organismu na optimální hydrataci a volbu vhodných nápojů. Dále také, abyste uměli objasnit specifika výživy u jednotlivých populačních skupin a vazbu mezi výživou a zdravím, resp. možnostmi výživy v rámci prevence tzv. neinfekčních epidemií neboli civilizačních chorob. V současné době je velmi problematické orientovat se v otázkách výživy, zejména "zdravé" výživy. Důvodem je skutečnost, že ne vždy se k nám dostávají validní informace ověřené vědeckými výzkumy.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Přidat komentář a hodnocení