Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150518 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Netradiční plodiny pro diabetiky

Autor: Fernández, Eloy Cusimamani a Viehmannová, Iva
Rok: 2010
ISBN: 9788024728117
ISBN: 9788024764696
NKP-CNB: cnb002104734
OCLC Number: (OCoLC)664091405
OCLC Number: (ocolc)664091405
OKCZID: 110611827
Vydání: 1. vyd.

Knihovny.cz    Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz

Citace (dle ČSN ISO 690):
FERNÁNDEZ, Eloy Cusimamani. Netradiční plodiny pro diabetiky. 1. vyd. Praha: Grada, 2010. 80 s., [8] s. barev. obr. příl. Česká zahrada, 101.

Digitální objekty

(dostupné pouze v této knihovně)
(dostupné pouze v této knihovně)

Anotace

Jakon, topinambur a stevie jsou u nás méně známé plodiny. Je to určitě škoda, protože je prokázáno, že jsou vhodnou potravinou pro diabetiky, a těch u nás každým rokem přibývá. Zajímavé jsou ale také pro ty z nás, kdo dbají na správnou výživu. Ačkoliv pocházejí z daleké Jižní Ameriky, v klimatických podmínkách České republiky je lze pěstovat vcelku snadno. Čekanku naopak znali jako léčivou bylinu již naši předkové a používali ji rovněž jako náhražku kávy. Čekankové puky jsou i dnes vítanou přísadou do salátů.Z knížky se čtenář dozví konkrétní údaje o látkách v těchto rostlinách obsažených a o způsobu použití jednotlivých rostlin pro diabetiky. Podstatná část knihy je pak věnována otázkám množení, pěstování, skladování a především možnostem zpracování sladkého jakonu a ostatních uvedených druhů, které se mohou vařit, dusit, upravit sušením ve formě křížal nebo chipsů, připravit jako sladká šťáva či jíst prostě jen tak - syrové.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Přidat komentář a hodnocení