Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2897955 obálek a 875375 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Valašská kuchyně :krajové speciality | |||||||||||||||||||||||
Autor: Vašák Jaroslav Hodnocení: 5.0 / 5 (4 hlasů) AnotaceBeskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a jejich mléko se zpracovávalo na ovčí sýr, brynzu, žinčici. Dnes už doznal jídelníček mnoha změn. Ochutnejte z bohatého receptáře tradičních, typických i oblíbených pokrmů a obohaťte svou slovní zásobu o valašský gastronomický slovníček. Publikace: Krajové speciality: Valašská kuchyně - Jaroslav Vašák. Svébytný národopisný region lze vymezit přibližně územím okresu Vsetín a severní, severovýchodní a východní částí okresu Zlín. Dodnes jsou lidé žijící na Valašsku na svou odolnost vůči tvrdé přírodě pyšní. Charakteristickou složku výživy představovaly produkty salašnictví - mléko, ovčí sýr, brynza, žinčice. Bačování velmi často přecházelo z otce na syna. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz Dostupné zdroje
|