Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2897955 obálek a 875375 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Valašská kuchyně :krajové speciality



Autor: Vašák Jaroslav
Rok: 2012
ISBN: 9788024919669
NKP-CNB: cnb002375113
OCLC Number: (OCoLC)820693589
OKCZID: 111609345
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
VAŠÁK, Jaroslav. Valašská kuchyně: krajové speciality. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2012, 245 s. ISBN 978-80-249-1966-9.

Hodnocení: 5.0 / 5 (4 hlasů)


Anotace

 

Beskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a jejich mléko se zpracovávalo na ovčí sýr, brynzu, žinčici. Dnes už doznal jídelníček mnoha změn. Ochutnejte z bohatého receptáře tradičních, typických i oblíbených pokrmů a obohaťte svou slovní zásobu o valašský gastronomický slovníček. Publikace: Krajové speciality: Valašská kuchyně - Jaroslav Vašák. Svébytný národopisný region lze vymezit přibližně územím okresu Vsetín a severní, severovýchodní a východní částí okresu Zlín. Dodnes jsou lidé žijící na Valašsku na svou odolnost vůči tvrdé přírodě pyšní. Charakteristickou složku výživy představovaly produkty salašnictví - mléko, ovčí sýr, brynza, žinčice. Bačování velmi často přecházelo z otce na syna.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Městská knihovna v Praze
Svaz českých nakladatelů a knihkupců
Srovname.cz
Zboží.cz
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)