Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3146029 obálek a 949466 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: William Sitwell
ISBN: 9788025711842
NKP-CNB: cnb002624755
OCLC Number: (OCoLC)900135088
OKCZID: 114852509
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
SITWELL, William. Dějiny jídla ve 100 receptech. Vyd. 1. Praha: Argo, 2014, 356 s. ISBN 978-80-257-1184-2.
Hodnocení:
3.9 / 5
(30 hlasů)
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.
Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz