Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2906712 obálek a 877379 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

5 ingrediencí středomoří



Autor: Jamie Oliver, David Loftus, James Verity, Dagmar Eisenmannová
Rok: 2023
ISBN: 9788027607631
NKP-CNB: cnb003576617
OKCZID: 129120986

Citace (dle ČSN ISO 690):
OLIVER, Jamie. 5 ingrediencí Středomoří. Překlad Dagmar EISENMANNOVÁ. První české vydání. [Praha]: Slovart, [2023]. 317 stran.


Anotace

 

Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením přetvořil klasické recepty na něco „oliverovsky" působivého a jednoduchého. Na každý recept budete potřebovat jen 5 surovin (základ typu olivový olej, sůl či pepř se nepočítá), takže připravíte chutná jídla bez dlouhého nákupního seznamu a velké kopy nádobí… Zhruba polovina receptů je buď bezmasých, nebo s menším obsahem masa. Hledáte-li inspiraci na saláty, polévky, těstoviny, zeleninové pokrmy, jídla z ryb či mořských plodů, drůbeže, vepřového, hovězího i jehněčího masa nebo na slané koláče a dezerty, určitě si vyberete. Vyzkoušejte melounový salát, pečenou rajčatovou polévku, řecko-kyperské těstoviny, dýňový tažín, chorvatské slávky, morčáka marinovaného limetou, pečenou kachnu s hroznovým vínem, hovězí tagliatu, trhané jehněčí ramínko, úžasné pečené meruňky, luxusní nanuk…


Dostupné zdroje

Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz
TeamLibrary.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)