Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2898355 obálek a 875572 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Labužníkův lexikon



Autor: Poštulka, Vladimír
Rok: 2004
ISBN: 9788071856290
NKP-CNB: cnb001287622
OCLC Number: (OCoLC)85126060
OKCZID: 110053697
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
POŠTULKA, Vladimír. Labužníkův lexikon. Vyd. 1. Praha ;, Litomyšl: Paseka, 2004. 450 s.


Digitální objekty

Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné pouze v této knihovně)
Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Abecedně řazený obrázkový slovník pro labužníky, kteří se nechtějí omezit pouze na znalost domácí české kuchyně. Najdou zde více než 6000 názvů gastronomických specialit a tradičních národních pokrmů ze zemí, které jsou nositeli kulinářské slávy už po celá staletí (Itálie, Francie, Španělsko, Německo, Řecko, Anglie), ale jsou zde i typické pokrmy z exotických částí světa. Některé názvy pokrmů jsou provázeny stručným popisem přípravy. Lexikon obsahuje také slova, názvy a výrazy, které labužníkovi pomáhají v cizině nakupovat či objednávat si jídlo v restauraci. Text doprovázejí instruktážní fotografie a kresby jídel, mořských ryb, exotické zeleniny a ovoce.


Dostupné zdroje

Svaz českých nakladatelů a knihkupců
Můj antikvariát
KNIHCENTRUM.cz
Antikvariát Avion


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)