Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2894746 obálek a 874844 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Kuchařka stařenky Oggové | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Autor: Pratchett, Terry Hodnocení: 3.8 / 5 (3 hlasů) AnotaceŘíká se, že láska prochází žaludkem, ale Stařenka Oggová říká, že ten, kdo tohle tvrdí, nezná dobře anatomii. Originální sbírka jejích receptů povzbudí erotický život v každém věku. Suroviny jsou dostupné i u nás, takže se i vy můžete o zázračném účinku stařenčiných jídel sami přesvědčit. Bohatě ilustrovaná kuchařka je doplněna mnoha dalšími informacemi, například o stolování trpaslíků i trollů, o filosofii vaření. Přemýšlíte o vhodném dárku pro slečnu či dámu? Už nemusíte. Stařenka Oggová, jedna z nejproslulejších čarodějek Zeměplochy, předává část ze své obrovské sbírky chutných, ale především zajímavých receptů, protože to tak dneska dělá každý. Návdavkem k Jahodovému klátilovi a žemlovce Znouzecnosti, recepisu, který získala od Nobyho maminky, se Stařenka dělí o své zkušenosti, týkající se života, smrti, etikety ("Když budete chodit na pohřby jiných lidí, můžete si být jisti, že oni na oplátku přijdou na ten váš."), namlouvání, dětí a svateb, a to vše podává tak rafinovaným způsobem, že se nedotkne ani těch nejchoulostivějších z citlivých povah. Dobrá, ne moc. Většina z receptů byla vyzkoušena na lidech, kteří stále ještě žijí. Paní Oggová děkuje všem, kdo jí asistovali při plavbě na tomto literárním korábu: panu Terrymu Pratchetovi, panu Stephenu Briggisovi, slečně Tině Hannahanové a mistru Paulu Kidbymu. Jahodový klátil, žemlovka Znouzecnost - rádi byste podobná jídla uvařili? A co se dozvědět něco o stolování trpaslíků? Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz Dostupné zdroje
Komentáře
|