Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2893647 obálek a 874269 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Vaření s Čirinou, aneb, Čtvero ročních období v kuchyni | |||||||||||||||||||||||||||
Autor: Košíková, Irena a Melanová, Dana Hodnocení: 4.7 / 5 (7 hlasů) Digitální objekty
AnotaceOsvědčené recepty Čiriny, osobní kuchařky prezidenta Havla, která vařila diplomatům a umělcům! Prostá i „vznešená“ jídla z maďarské, slovenské, české, ale i francouzské, italské a řecké kuchyně, polévky, moučníky i lahůdky k posezení s přáteli – to vše nabízí tato kuchařská kniha. Může podle ní stejně dobře vařit nezkušený začátečník jako ostřílený kulinář. Lehké a jednoduché pokrmy pro jaro a léto, hutnější a trochu pracnější pro podzimní a zimní období, to vše doplněné radami, které se v kuchyni vždy hodí. Halušky, strapačky, lokše, bramborové pagáčky, kološvárské zelí plněné... Ale také: jehněčí na sardelovém másle, kuřecí prsa na šalvěji s širokými nudlemi, kuřecí stehýnka na hroznovém víně, hovězí svíčková Stroganoff... A jídla z dob rakousko-uherské monarchie: fleky s brambory břeskně nazývané „grenadýrmarš“, zajíc á la Ferdinand a báječný maďarský moučník bejgli. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz Dostupné zdroje
|