Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150393 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Bittermann Josef
Rok: 2012
ISBN: 9788072724307
NKP-CNB: cnb002435844
OCLC Number: (OCoLC)827263605
OCLC Number: (ocolc)827263605
OKCZID: 111606761
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
BITTERMANN, Josef, Viktor FAKTOR a Jiří SÁDLO. Velký český kuchařský lexikon. Praha: Dauphin, 2012, 783 s. Sporáček, sv. 5. ISBN 978-80-7272-430-7.
Hodnocení:
5.0 / 5
(2 hlasů)
Nové vydání monumentálního díla, které vyšlo poprvé v roce 1939 a jehož autorem je legendární šéfkuchař Grandhotelu Steiner. Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků. Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům, se zaměřuje na francouzskou hauté cuisine, jak se ustálila před Velkou válkou, mj a jak se tříbila a doplňovala ve dvacátých a třicátých letech 20. století. V knize však jsou zahrnuty recepty pokrmů německých, rakouských, italských, anglických, ruských, polských, španělských, ukrajinských, tureckých, srbských, skandinávských, českých a dalších národů. Uživatelsky upraveno a rozšířeno podnětným vysvětlujícím aparátem.
Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz