Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2892028 obálek a 873434 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Fenomén Jamie Oliver



Autor: Smith, Gilly
Rok: 2011
ISBN: 9788073885021
NKP-CNB: cnb002199572
OCLC Number: (OCoLC)752796087
OKCZID: 110876743

Citace (dle ČSN ISO 690):
SMITH, Gilly. Fenomén Jamie Oliver. V Praze: XYZ, 2011. 301 s., [8] s. obr. příl.

Hodnocení: 3.4 / 5 (8 hlasů)


Digitální objekty

Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Fenomén Jamie Oliver je příběh mladíka, který nadšením a milým přístupem dokázal nadchnout ostatní pro svou velkou vášeň – jídlo a vaření. Sám sebe skromně pojmenoval Šéfkuchař bez čepice. Autorka, americká novinářka Gilly Smith , se specializuje na životopisy slavných kuchařů a knihy o jídle. Anglická kuchyně nikdy nepatřila mezi světově vyhlášené, ale tento obrázek se pomalu mění. Velkou zásluhu na tom bezpochyby má Jamie Oliver . Vydal několik oceněných kuchařských knih, založil vlastní restaurace a především se stále objevuje v televizních pořadech o gastronomii. Jeho kuchařskou show sledují diváci takřka po celém světě. S neobyčejnou lehkostí a s minimem ingrediencí dokáže vytvořit kulinářské speciality nebo pohoštění pro dětskou narozeninovou oslavu. Jeho hlavní devízou je příjemné vystupování, ale v případě Jamieho Olivera se za chlapeckým úsměvem skrývá ostřílený profesionál. Jeho recepty nejsou oblíbené náhodou, každý kdo je vyzkouší v praxi, ocení jednoduchost, originalitu a především rychlost. Cílem šéfkuchaře bez čepice je zpříjemnit vaření natolik, aby lidé skončili se stravováním v rychlém a nezdravém občerstvení, ale našli v přípravě jídla zalíbení. Také vysvětluje, proč je důležité, aby věnovali větší pozornost výběru potravin, podporovali místní zemědělce a bylinky si pěstovali doma za oknem. To vše je součást zdravého a příjemného způsobu života. Ve svých televizních pořadech často zmiňuje ženu a dcerky. Právě láska k dětem jej vedla k vytvoření projektu zdravého stravování pro anglické základní školy. Vytvořil koncepci zdravého a chutného jídla pro děti, školy sám navštěvoval a snažil se děti motivovat a nadchnout pro jiná jídla, než jsou hamburgery a hranolky. Je nositelem Řádu britského impéria.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Městská knihovna v Praze
Knihy.ABZ.cz
Srovname.cz
Zboží.cz
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)