Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150311 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Irena Plucková, Jiří Šibor, Josef Mach
Rok: 2023
ISBN: 9788076003712
NKP-CNB: cnb003470002
OKCZID: 128918690
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
PLUCKOVÁ, Irena. Chemie 9: úvod do obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů. 8. aktualizované vydání. Brno: Nová škola, s.r.o., 2022-. ^^^svazky. Duhová řada.
Nové učebnice chemie pro 8. a 9. ročník a odpovídající ročníky víceletého gymnázia vycházejí z nové koncepce obsahu vzdělávání RVP ZV. Důraz je kladen na provázanost učiva a jeho praktickou využitelnost. Proto jsou učebnice názornější, obsahují také praktické úkoly a pozorování. Jednotlivé kapitoly kromě učiva obsahují také názorná schémata a fotografie. Navíc zahrnují popisy pokusů, mezipředmětové vazby, průřezová témata, skupinové úkoly, pojmy v angličtině a němčině, opakovací úkoly, zajímavosti a práci s internetem. Ukázku učebnice si můžete prohlédnout na konci strany. K učebnicím jsou připraveny i pracovní sešity. Tyto učebnice jsou zpracovány také interaktivní formou, kde jsme pro vás připravili spoustu videí s chemickými pokusy. Chemie 9 (Úvod do obecné a organické chemie, biochemie a dalších chemických oborů) je vytvořena tak, aby motivovala žáky k zájmu o organickou chemii. Učebnice se snaží chemii provázat s běžným životem. Žákům je zde srozumitelně a jednoduše vysvětleno názvosloví organických látek. Závěrečná kapitola přibližuje chemii ve výživě, zemědělství, v průmyslu a také v souvislosti se zdravím, životním prostředím a nebezpečím v podobě drog. Učebnice dává vyučujícím dosáhnout vyšším očekávaným výstupům a kompetencím, nebo naopak probíranou látku podle potřeby redukovat.