Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3149369 obálek a 950526 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Fořt, Petr
Rok: 2006, c2001
ISBN: 9788086462226
NKP-CNB: cnb001642615
OCLC Number: (OCoLC)85544502
OCLC Number: (ocolc)85544502
OKCZID: 110008000
Vydání: 2. vyd.
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
FOŘT, Petr. Co (ještě) nevíte o výživě (i ve sportu): doplněno ukázkovými recepty. 2. vyd. Pardubice: Svět kulturistiky, 2006, c2001, 190 s. ISBN 80-86462-22-6.
Hodnocení:
2.6 / 5
(7 hlasů)
Tato v pořadí již čtvrtá publikace známého odborníka na výživu je zaměřena na poslední objevy z oblasti výživy, které vám pomohou jak při tvarování postavy, tak při zvyšování sportovní výkonnosti. V knize není nouze o překvapující odhalení skutečností, které byly doposud považovány za neměnné! Součástí publikace jsou i tabulky nutričních hodnot vybraných potravin a nechybí zde ani vyzkoušené recepty nejen pro vyznavače posilování a kulturistiky. Obsah: Krátké slovo úvodem - Dobré zdraví? Trocha filosofie a fakt o přístupu lidí ke zdraví, o problémech medicíny, životním stylu a výživě. Kapitola první - Fitness a Wellnes - dvě strany téže mince O tom, jak se vyvíjí názory na zdraví ve vztahu ke sportovní aktivitě. Kapitola druhá - Za vším hledej ženu Víme to všichni - je možné něco dodat? Něco přece - dovíte se to v této kapitole. Kapitola třetí - Nadváha - téma "pro ženy" pokračuje? Pohled na problém, který snad nikdy neskončí. Kapitola čtvrtá - Výživa - má podpůrný význam v sexu? humorně I vážně o tom, jak strava a speciální doplňky opravdu mohou zlepšit kvalitu sexu. Kapitola pátá - Nové (přírodní) stimulanty nervové činnosti Aneb jak některé nově objevené látky pomáhají v prevenci, regeneraci, v boji se stresem a stárnutím. Kapitola šestá - Glykemický index (GI) a zónová dieta versus dělená strava? Nové informace o dvou převratných novinkách, které zásadním způsobem ovlivní pohled na výživu. Kapitola sedmá - Tuky - nepřítel lidstva, postrach sportovců? Neobvykle kompletní a nestranná analýza problému konzumace různých druhů tuků. Kapitola osmá - Esenciální mastné kyseliny - jsou tajemstvím dobrého zdraví a výkonnosti? Dosud se nepublikovaná fakta o významu esenciálních mastných kyselin. Kapitola devátá - Bílkoviny - stále dokola nebo konečně jinak? Možná, že jste o nich dosud neuvažovali způsobem v této kapitole uvedeným. Objektivně o gainerech. Kapitola desátá - RECEPTY Čtyřicet dva zajímavých a inspirujících receptů s řadou variant a odhadem glykemického indexu. Kapitola jedenáctá - Stručné číselné údaje o zajímavých potravinových zdrojích Formou komentovaných tabulek se dovíte leccos zajímavého o některých potravinách. Kapitola dvanáctá - Pod čarou Trochu zajímavostí o vepřovém a hovězím mase. Seznam použité a doporučené literatury.
Zdroj anotace: Srovname.cz