Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2898355 obálek a 875572 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum



Autor: Jan Bárta
ISBN: 9788087111420
NKP-CNB: cnb002537165
OKCZID: 127527706

Citace (dle ČSN ISO 690):
BÁRTA, Jan. Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum. Vydání první. České Budějovice: Kurent, 2015, 142 s. ISBN 978-80-87111-42-0.


Anotace

 

Kniha „Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum“ shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a zároveň přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha je členěna do pěti částí. První část informuje o charakterizaci a klasifikaci bílkovin bramborových hlíz a poskytuje čtenáři detailní seznámení s hlavními charakteristikami patatinových bílkovin, inhibitorů proteas a ostatních bílkovin. Druhá část knihy je zaměřena zejména na charakterizaci bílkovin přítomných v hlízách planých a netradičních kulturních druhů – jsou zde shrnuty informace o kvantifikaci a aktivitách hlízových bílkovin, patatinových bílkovin a inhibitorů proteas. Třetí část knihy řeší jak může být obsah a kvalita bramborových bílkovin ovlivněna pěstitelskou technologií a přírodními podmínkami při pěstování brambor. Předposlední část knihy se věnuje diskuzi o současných a budoucích možnostech izolace bramborových bílkovin z hlízové šťávy (která vzniká jako odpadní voda v průběhu výroby škrobu) s ohledem na různou kvalitu a uplatnění výsledných bílkovinných koncentrátů (izolátů). Tématem poslední části knihy je využití získaných bramborových bílkovin. Jsou zde diskutovány možnosti využití koncentrátů (izolátů) bramborových bílkovin pro krmné účely a potravinářské aplikace a taktéž jejich specifické aplikace v medicíně a kosmetice - využití antimikrobiálního potenciálu či jako výchozí suroviny pro produkci bílkovinných hydrolyzátů. Klíčová slova: brambory, Solanum, bílkoviny, patatin, inhibitory proteas, izolace

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)