Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2908541 obálek a 878499 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Ovoce na stovky chutí



Autor: Lánská, Dagmar a Zemina, Milan
Rok: 2009
ISBN: 9788087156346
NKP-CNB: cnb001961198
OCLC Number: (OCoLC)707607606
OKCZID: 110223645
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
LÁNSKÁ, Dagmar. Ovoce na stovky chutí. Vyd. 1. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. 126 s., [16] s. barev. obr. příl. Vaří TeMi, 13.


Digitální objekty

Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)
Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy – hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické – ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě. A pro leckoho možná překvapivě, ale přitom naprosto ústrojně patří do ovoce ořechy a mandle. Vyhlášená odbornice na rostlinnou výživu ing. Dagmar Lánská, Csc., proslulá bezpočtem publikací o koření, zelenině a ovoci, popsala v této kuchařské knize na šedesát druhů rozličného ovoce domácího i cizokrajného a připojila k nim přes dvě stě receptů nejrůznějších úprav. Od polévek přes hlavní chody až po dezerty, pečivo a nápoje. Pokrmy všeobecně oblíbené i méně známé. Všechny recepty vlastnoručně ozkoušené, ochutnané a doporučeníhodné. Touto ovocnou kuchařkou vytvořila protějšek k již populární Zelenině od A do Z. Ukázky exotického ovoce a vybraných ovocných pokrmů do ní nafotografoval autorčin osvědčený spolupracovník Milan Zemina.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

NK Praha
Knihy.ABZ.cz
Srovname.cz
Zboží.cz
KNIHCENTRUM.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)