Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2903904 obálek a 875771 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Výživou ke zdraví



Autor: Komprda, Tomáš
Rok: 2009
ISBN: 9788087156414
NKP-CNB: cnb001997201
OCLC Number: (OCoLC)707607637
OKCZID: 110245925
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
KOMPRDA, Tomáš. Výživou ke zdraví. Vyd. 1. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. 110 s.

Hodnocení: 5.0 / 5 (1 hlasů)


Anotace

 

Zdraví – našel by se někdo, kdo by se jím aspoň někdy ve svém životě nezabýval? A nemusí být k tomu donucen zrovna nemocí či nevolností nebo bolestí. Zdraví je jednou z nejdůležitějších podmínek života a kdo je nemá, je omezen ve svých možnostech a přáních. Zdraví je nám většinou dáno, ale musíme o ně pečovat. A to především volbou správného životního stylu, jehožnedílnou a rozhodující součástí je výživa. Správnou, tj. zdravou výživou můžeme nejen docílit vytoužených tělesných proporcí a výkonnosti, ale i předcházet nemocem, a to i těm nejzhoubnějším. Můžeme si prodloužit věk – a kdo by toto nechtěl?! A mnohem víc. Zdravá, tzn. správně volená výživa však neznamená ládovat se neslanými nemastnými techno- či bioprodukty, jaké by pozřel leda vyhladovělý superasketa. Zdravá výživa by měla být pestrá a vyvážená ve všech složkách, z nichž se skládá náš obvyklý jídelníček, přiměřeně věku a stavu organismu. To je základní krédo této svrchovaně aktuální publikace. Její autor prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc., z Ústavu technologie potravin Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně je renomovaným odborníkem na výživu. Ve své knize, první svého druhu u nás, shromáždil a sepsal veškeré nejnovější informace a prověřené poznatky, jak si vhodnou výživou můžeme uchovat a upevnit zdraví a zlepšit životní styl. Zabývá se stavbou lidského těla a funkcemi trávicí soustavy, složením stravy, nemocemi souvisejícími s výživou a nebezpečími, jež na nás číhají v potravinách, ale i vůkol nás. A především radí co a jak, abychom z nástrah současného překotného života vyvázli zdraví a zdravější.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Martinus
NK Praha
Knihy.ABZ.cz
Srovname.cz
Zboží.cz
Můj antikvariát
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)