Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2894108 obálek a 874519 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Recepty se zeleninou beze zbytků : jak při přípravě jídla využít celou rostlinu



Autor: Linda Ly, Will Taylor, Denisa Štrbová
ISBN: 9788087529614
OKCZID: 128503987

Citace (dle ČSN ISO 690):
LY, Linda. Recepty se zeleninou beze zbytků: jak při přípravě jídla využít celou rostlinu. Překlad Denisa ŠTRBOVÁ. Vydání první. Praha: Alpha Book, 2020. 192 stran.

Hodnocení: 5.0 / 5 (1 hlasů)


Anotace

 

Není už načase začít se chovat udržitelně i v oblasti vaření? Tato kuchařka vás prostřednictvím sezonních receptů, které využívají všechny jedlé části rostliny, provede dobrodružnou kulinářskou cestou přes kořeny, stonky, květy i semínka nejrůznější zeleniny. Autorka Linda Ly se s vámi podělí o nápadité návody, jak zpracovat celou zeleninu – od jednoduchého a chutného nakládání až po skvělá pesta. Tématy jednotlivých kapitol jsou: • rajčata a papriky • listová zelenina • hrášek a fazolky • cibule a stonky • kořeny a hlízy • melouny a tykve "Ať už rádi nakupujete na farmářských trzích, nebo se snažíte spotřebovat každý kousek zeleniny ze své zahrádky, díky této knize budete mít jídlo na talíři, a nikoli na kompostu! Zaujala mě myšlenka, že všechno, co máme k dispozici, bychom měli dokonale využít a zároveň si s tím vystačit, nebo se bez toho i obejít. Zejména mě oslovuje představa, že všechno kolem nás může být užitečné. A proto se mi tato kniha tak líbí. Mnoho Lindiných receptů využívá části zeleniny, které se často vyhazují, jako jsou listy rajčat nebo ředkviček či mrkvová nať. Kromě toho, že je to hospodárné, nás její recepty nabádají k objevování nových chutí a možností použít všechny jedlé části rostliny. Tato kniha zcela změní váš pohled na zeleninu."

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Dostupné zdroje

Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)