Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2891754 obálek a 873249 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Kuřecí olympiáda



Rok: 2011
NKP-CNB: cba001-0549007
OKCZID: 115055751


Anotace

 

Hra obsahuje: 24 destiček ve tvaru vajíčka 12 osmihranných destiček 4 kuřata: 2 slepičky a 2 kohoutky 4 peříčka 1 pravidla hry Příprava hry: 12 osmihranných destiček polož obrázkem dolů na stůl a promíchej je. Pak vezmi 24 destiček ve tvaru vajíčka a rozlož je obrázkem nahoru do kruhu kolem osmihranných destiček. Vznikne tak cesta, po které kuřata poběží. Každý hráč obdrží po jednom kuřeti s jedním peříčkem (stejné barvy). Kuřata se postaví na cestu (destičky ve tvaru vajíčka) tak, aby mezi nimi byl stejný odstup (když hrají 4 kuřata, mají mezi sebou vždy 5 volných destiček.) Průběh hry: Kuřata se pohybují po cestě ve směru hodinových ručiček. Začíná nejmladší kuře. Sáhne do dvora pro libovolnou destičku a otočí ji. Kuřátko si prohlédne obrázek na destičce a ukáže ho všem spoluhráčům. Porovná obrázek na destičce ze dvora s obrázkem, který leží přímo před ním. Když jsou stejné, postoupí kuřátko o políčko kupředu. Destičku pak vrátí zase na její původní místo ve dvoře obrázkem dolů. Pak sáhne do dvora pro další destičku a opět porovná obrázky. Kuřátko je na řadě tak dlouho, dokud neotočí destičku s obrázkem, který neodpovídá tomu, který leží přímo před ním. Pak je na řadě sousední kuře vlevo. Tímto způsobem skáčou kuřata z destičky na destičku vždy ve směru hodinových ručiček. Jakmile jedno kuře dohoní jiné (stojí tedy přímo za ním), může začít s předbíháním. To se mu podaří, když otočí destičku ze dvora se stejným obrázkem, jaký leží přímo před kuřetem, které chce předběhnout. Předběhnutému kuřeti smí vyškubat všechna peříčka a zasunout je do své figurky. Pokud se kuřátku po předběhnutí podaří najít ve dvoře další správný obrázek, může ihned postoupit dále. Kuřátko může najednou předběhnout i dvě nebo dokonce tři kuřata, ale jen v tom případě, že ta stojí bezprostředně za sebou. Tato společenská hra je vhodná i pro malé začínající hráče ve věku od 3 let.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)