Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2885267 obálek a 870060 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Checkers = Dáma



NKP-CNB: cba001-0702577
OKCZID: 127718792


Anotace

 

Dáma se hraje na čtvercové desce 8 x 8 s 12 dámami na každé straně. Dáma se pohybuje a zachycuje diagonálně. Dáma se může pohybovat vpřed, dokud se nedostane na opačný konec hrací plochy, když se z ní stane král-dáma nebo korunovaná dáma. King checker se může od nynějška pohybovat a zajímat další checkery jak dozadu, tak dopředu. Jeden hráč má tmavou a druhý červenou dámu. Střídavě se hýbají dámami. Hráči posouvají svoji dámu diagonálně z jednoho pole na druhé. Když hráč přeskočí kontrolu svého soupeře (kontrolu druhého hráče), kontrola je odstraněna z hrací plochy. Cílem hráče je vzít všechny dámy soupeře. Dáma krále - Pokud se hráčova dáma přesune do řady králů na straně protihráče na hrací desce, říká se, že tato dáma je korunována (nebo často králována) a stává se dámskou dámou.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)