Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2893647 obálek a 874269 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Má vlast = My country



Autor: Bedřich Smetana, Jiří Bělohlávek
NKP-CNB: cba001-0930309
OKCZID: 128370839


Anotace

 

Uvedení kompletní Smetanovy Mé vlasti představuje výzvu i pro profesionální orchestr. Což teprve pro studentský orchestr konzervatoře? "Je to samozřejmě troufalost, ale úkoly roste umělec. A tito mladí umělci musí dostat takovou zátěž." Těmito slovy Jiří Bělohlávek komentuje ambiciózní projekt: zahájení Pražského jara 2011 Mou vlastí v nastudování orchestru Pražské konzervatoře, která slavila 200 let svého trvání. Bělohlávek se s připraveným 130členným orchestrem poprvé setkal v Poličce na pětidenním soustředění. Samotný koncert pak dal za pravdu autorům smělé myšlenky; byl jednoznačným triumfem. Tento snímek dokládá, co vyzdvihovaly i kritiky: kromě překvapivě vysoké úrovně interpretace především nevšední entusiasmus a mimořádné nasazení mladých hráčů. Při poslechu si nelze - s jistou novou nadějí - nevzpomenout, že se v minulých staletích Praha hrdě nazývala konzervatoří Evropy. Tradiční Má vlast v rukou mladých hudebníků - výzva, která se vyplatila!

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)