Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2895052 obálek a 875008 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Vysočina sklářská



NKP-CNB: cba001-0974664
OKCZID: 128402154


Anotace

 

"České sklo má ve světě stále dobrý zvuk. Na propagaci jeho jména se nemalou měrou podílejí i skláři z Vysočiny. Z jejich hutí a zručných rukou pocházejí originální výrobky prezentující české sklo na prestižních výstavách. Sklářské řemeslo na Vysočině má tradici dlouhou nejméně čtyři století. Není divu, zdejší region totiž poskytoval optimální podmínky pro jeho rozvoj. Hluboké lesy zásobovaly hutě dostatkem paliva, nechyběla ani naleziště křemene potřebného pro výrobu skla. První sklárny jsou známy na Žďársku už v šestnáctém století. Vznikaly a postupně zanikaly, ale sklářství se v regionu udrželo až do století jedenadvacátého. Pojďte s námi proniknout do tajů sklářského řemesla, nahlédnout do jeho historie i současnosti a objevit krásu českého skla vyrobeného na Vysočině. Přijměte od nás pozvání na některou z akcí či místo se sklářstvím spojené." In Vysočina sklářská. Jihlava: Vysočina Tourism, 2019. 35 stran.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)