Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2908541 obálek a 878499 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Památky UNESCO



NKP-CNB: cba001-0977152
OKCZID: 128421052


Anotace

 

"Zachovalá krajina Vysočiny se zalesněnými kopci a rozkvetlými loukami přitahuje především milovníky klidné rodinné dovolené. Pěší trasy, cyklotrasy a sportoviště zase vyhledávají vyznavači aktivního odpočinku. Na své si ale přijdou také milovníci umění a historie. Za návštěvu stojí celá řada muzeí a galerií. Uplynulá staletí zanechala v kraji několik hradů, zámků, klášterů i památek lidového stavitelství. Mnohé památky tvoří významnou součást nejen národního, ale i světového kulturního dědictví - historické jádro města Telče spolu s renesančním zámkem, Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou a unikátně zachovalá židovská čtvrť spolu s areálem bývalého benediktinského kláštera s románsko-gotickou bazilikou sv. Prokopa v Třebíči patří mezi památky zapsané v Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO." In Památky UNESCO. Jihlava: Vysočina Tourism, 2019. 11 stran.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)