Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2895052 obálek a 875008 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Záhady historie. Nestvůry hlubin



NKP-CNB: cba001-0989950
OKCZID: 128450938


Anotace

 

Nestvůry hlubin, mořské příšery! Samo pojmenování vyvolává strašlivé obrazy stvoření gargantuovských rozměrů, kterak se vynořují z hlubin, aby na civilizaci vykonaly své ničivé dílo zkázy. Jsou tyto příšery výplodem naší fantazie nebo jde o žijící pozůstatky prehistorických dob? V pořadu uvidíte první zdokumentovaný objev mořského hada, který byl spatřen v roce 1639 na Cape Ann ve státě Massachusetts. Jeho hlava byla větší než koňská a tělo v délce 1830 cm. Budeme vyprávět příběh o úlovku prehistorické ryby zvané Coelacanth u břehů Afriky. Tato ryba údajně vyhynula před 70 milióny let, v současné době však již není na seznamu vyhynulých druhů. Ukážeme i nejlepší záběry mořské příšery, 16 mm barevný film natočený rybářem u břehů nedaleko kanadského Vancouveru. Univerzita Britské Kolumbie potvrzuje, že záběry obrovského živočicha, který vynořuje hlavu nad hladinu je "pro vědu neznámým zvířetem". Dostalo název "Cadborosaurus"

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)