Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2895566 obálek a 875351 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka v Japonsku



Autor: Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka
NKP-CNB: cba001-1092436
OKCZID: 128685315


Anotace

 

Výprava Z+H strávila v Japonsku 7 měsíců od února do září 1963. Projela všechny čtyři ostrovy - Honšú, Šikoku, Kjúšú i Hokkaidó - a poznávala tradiční i moderní Japonsko: sumo, riokany, kaligrafii, ale také nejrychlejší vlak světa, jadernou elektrárnu, automobilku Toyota. O japonské skutečnosti vznikla tzv. Zvlášní zpráva číslo 3, určená vedení Akademie věd a vedení KSČ. Popisují zde japonskou ekonomiku a analyzují předpoklady jejího rychlého růstu. Část zprávy byla publikována v jediném rozhovoru o Japonsku v roce 1964 v týdeníku Kulturní tvorba a vzbudila velký ohlas. Po roce 1968 bylo publikování H+Z zakázáno a poznámky z Japonska nebyly nikdy zpracovány do reportáží ani knih. Filmy z Japonska od r. 1965 nebyly promítány a fotografie jsou publikovány poprvé

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)