Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2893218 obálek a 874088 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund v Sovětském svazu



Autor: Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka
NKP-CNB: cba001-1092437
OKCZID: 128685316


Anotace

 

Cesta inženýrů Hanzelky a Zikmunda napříč Sovětským svazem v letech 1963 a 1964 nebyla nikdy literárně zpracována. Jediným uceleným dokumentem jsou krátké filmy, které byly během cesty natočeny a postupně vysílány v Československé televizi, a několik tisíc fotografií dosud nepublikovaných. Po roce 1968 však bylo dílo Hanzelky a Zikmunda odstraněno jak z veřejných knihoven, tak i z Československé televize a filmu. Nyní je možno vidět kompletní soubor 20 krátkých filmů a výběr barevných fotografií uspořádaných podle cesty H+Z po Sovětském svazu, doplněný o bonusy v podobě rozhovorů, ruského týdeníku a úplného textu „Zvláštní zprávy č. 4“, důvěrné a přísně tajné informace, kterou pro nejvyšší státní a stranické představitele napsali Hanzelka se Zikmundem o ekonomické a politické situaci v SSSR. Tento text také předali v ruském překladu v roce 1967 Leonidu Brežněvovi

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)