Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150284 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Rodovský z Hustiřan Bavor
Rok: 1975
NKP-CNB: cnb000144915
OCLC Number: (OCoLC)42127073
OCLC Number: (ocolc)42127073
OKCZID: 113605599
Vydání: Vyd. 1.
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
RODOVSKÝ Z HUSTIŘAN, Bavor. Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě: každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná. Vyd. 1. Praha: Avicenum, 1975. 193 s.
Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni.
Zdroj anotace: Národní knihovna v Praze