Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150393 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Autor: Zajkovskij, A. S.
Rok: 1953
NKP-CNB: cnb000411150
OCLC Number: (OCoLC)85177877
OCLC Number: (ocolc)85177877
OKCZID: 111268585
Vydání: 1. vyd.
Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz
Citace (dle ČSN ISO 690):
ZAJKOVSKIJ, A. S. Chemie a fysika mléka a mléčných výrobků: [Určeno] mlékařským odborníkům a studujícím na mlékařských, hosp., prům. a vys. školách. 1. vyd. Praha: SNTL, 1953. Řada potravinářské literatury.
Autor shrnuje v knize nejnovější poznatky o chemismu mléka, o změnách způsobených fysikálně chemickými činiteli a o biochemických změnách základních součástí mléka. Ve druhé části knihy, v níž jsou popsány biochemické a fysikálně chemické pochody, které probíhají při technologickém zpracování mléka, uvádí autor mimo jiné také svou vlastní theorii stloukání másla. Pojednává mimo to o fysikálně chemických dějích probíhajících při výrobě sýrů, kaseinu, mléčných konserv a řady dalších mléčných výrobků. (Z předmluvy.)
Zdroj anotace: Národní knihovna v Praze