Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2903936 obálek a 875771 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Chemie a fysika mléka a mléčných výrobků : [Určeno] mlékařským odborníkům a studujícím na mlékařských, hosp., prům. a vys. školách



Autor: Zajkovskij, A. S.
Rok: 1953
NKP-CNB: cnb000411150
OCLC Number: (OCoLC)85177877
OKCZID: 111268585
Vydání: 1. vyd.

Citace (dle ČSN ISO 690):
ZAJKOVSKIJ, A. S. Chemie a fysika mléka a mléčných výrobků: [Určeno] mlékařským odborníkům a studujícím na mlékařských, hosp., prům. a vys. školách. 1. vyd. Praha: SNTL, 1953. Řada potravinářské literatury.


Anotace

 

Autor shrnuje v knize nejnovější poznatky o chemismu mléka, o změnách způsobených fysikálně chemickými činiteli a o biochemických změnách základních součástí mléka. Ve druhé části knihy, v níž jsou popsány biochemické a fysikálně chemické pochody, které probíhají při technologickém zpracování mléka, uvádí autor mimo jiné také svou vlastní theorii stloukání másla. Pojednává mimo to o fysikálně chemických dějích probíhajících při výrobě sýrů, kaseinu, mléčných konserv a řady dalších mléčných výrobků. (Z předmluvy.)

Zdroj anotace: NKP



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)