Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2903936 obálek a 875771 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Chemie a fysika mléka a mléčných výrobků : [Určeno] mlékařským odborníkům a studujícím na mlékařských, hosp., prům. a vys. školách | ||
Autor: Zajkovskij, A. S. AnotaceAutor shrnuje v knize nejnovější poznatky o chemismu mléka, o změnách způsobených fysikálně chemickými činiteli a o biochemických změnách základních součástí mléka. Ve druhé části knihy, v níž jsou popsány biochemické a fysikálně chemické pochody, které probíhají při technologickém zpracování mléka, uvádí autor mimo jiné také svou vlastní theorii stloukání másla. Pojednává mimo to o fysikálně chemických dějích probíhajících při výrobě sýrů, kaseinu, mléčných konserv a řady dalších mléčných výrobků. (Z předmluvy.) Zdroj anotace: NKP |