Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2894108 obálek a 874519 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Základy dietetiky :Příručka pro střední zdravot. personál | ||
Autor: Lorije Ivan Fedorovič AnotaceVšeobecná část monografie seznamuje se základy nauky o výživě zdravého člověka a jeho životosprávě. Speciální část uvádí všeobecné pokyny pro dietní výživu nemocného a zabývá se speciální dietotherapií. V oddíle podávajícím základy dietního kuchařství je uvedena podrobná receptura jídel. V přílohách je připojen rozpis potravin podle diet, tabulky, podávající přehled jídel a jejich přesného složení, tabulka nejdůležitějších potravin s obsahem živin a kalorií, normy pro potravinové výrobky a instrukce dietní sestře. Zdroj anotace: NKP |