Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2905425 obálek a 876560 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Dietní vaření



Autor: Gjuričová, Jiřina
Rok: 1949
NKP-CNB: cnb000675738
OCLC Number: (OCoLC)14670262
OKCZID: 115178005

Citace (dle ČSN ISO 690):
GJURIČOVÁ, Jiřina. Dietní vaření. Praha: Rada žen, 1949. 203 stran. Knihy pro ženy, svazek 6.


Digitální objekty

Národní digitální knihovna



Anotace

 

Význam jednotlivých složek potravy. Složení denní potravy. Kuchyňská příprava potravin. Jednotlivé skupiny potravin a jejich význam v dietetice. Dietní vaření. Některá jeho všeobecná pravidla. Diety: tekuté,kašovité,přichorobáchtrávících ústrojí, chorobách ledvinových, srdečních a oběhu krevního, ústrojí močového, chorobách krevních, výměny látkové, reumatismu, horečnatých onemocněních. Strava tuberkulosních. Alergie. Dietnípředpisy.Obsahjednotlivýchsoučástek stravy v normálním množství a změny při různých dietách. Podávání jídla nemocnému. Věcný rejstřík. Literatura.

Zdroj anotace: NKP



Dostupné zdroje

Můj antikvariát


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)