Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2906454 obálek a 877212 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Wansink, Brian

Nahlásit porušení duševního vlastnictví, nebo práva na ochranu soukromí.

Autor: Wansink, Brian
Rok: 1960-

Biogr./Hist. údaje: Americký odborník na výživu a stravování.
Zdroj: Autoritní databáze Národní knihovny ČR

Brian Wansink

Brian Wansink (born 1960) is an American professor in the fields of consumer behavior and nutritional science. He is a former Executive Director of the USDA's Center for Nutrition Policy and Promotion (CNPP) (2007–2009), and now holds the John S. Dyson Endowed Chair in the Applied Economics and Management Department at Cornell University, where he is director of the Food and Brand Lab. Wansink is best known for his work on consumer behavior and food and for popularizing terms such as "mindless eating" and "health halos." He is the author of over 100 academic articles and books, including the best-selling book Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think and Marketing Nutrition (2005) He received the 2007 humorous Ig Nobel Prize and was named ABC World News Person of the Week on January 4, 2008.Having been referred to as the "Sherlock Holmes of Food" and the "Wizard of Why", Wansink and his group have been credited with improving the deeper scientific understanding of food eating and food shopping. A fundamental finding is that our environment—such as the way a food is labeled, presented, stored, or served—biases our eating habits and taste preferences.↑ ↑ ↑

Pro přidání, nebo úpravu fotografie autora se prosím přihlaste: