Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2892028 obálek a 873434 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Brillat-Savarin, Jean Anthelme

Nahlásit porušení duševního vlastnictví, nebo práva na ochranu soukromí.

Autor: Brillat-Savarin, Jean Anthelme
Rok: 1755-1826

Biogr./Hist. údaje: Francouzský spisovatel a právník, gastronom.
Zdroj: Autoritní databáze Národní knihovny ČR

Jean Anthelme Brillat-Savarin

Jean Anthelme Brillat-Savarin [žán antelm brija savarén] (1. dubna 1755, Belley, Francie – 2. února 1826, Paříž) byl francouzský právník, politik, ekonomický myslitel a houslista, dnes známý především jako gurmán a gastronom, autor knihy Fyziologie chuti (Physiologie du goût, 1825).

Pro přidání, nebo úpravu fotografie autora se prosím přihlaste: