Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2894435 obálek a 874683 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Campbell, T. Colin

Nahlásit porušení duševního vlastnictví, nebo práva na ochranu soukromí.

Autor: Campbell, T. Colin
Rok: 1934-

Biogr./Hist. údaje: Americký autor publikací z oboru výživy, zabývá se biochemií výživy a preventivním lékařstvím, propagátor vegetariánství a veganství.
Zdroj: Autoritní databáze Národní knihovny ČR

T. Colin Campbell

T. Colin Campbell (born, January 1, 1934) is an American biochemist who specializes in the effect of nutrition on long-term health. He is the Jacob Gould Schurman Professor Emeritus of Nutritional Biochemistry at Cornell University.Campbell has become known for his advocacy of a low-fat, whole foods, plant-based/vegan diet. He is the author of over 300 research papers and three books, The China Study (2005, co-authored with his son, Thomas M. Campbell II), which became one of America's best-selling books about nutrition), Whole (2013) and The Low-Carb Fraud (2014). Campbell featured in the 2011 American documentary, Forks Over Knives.Campbell was one of the lead scientists of the China–Oxford–Cornell study on diet and disease, set up in 1983 by Cornell University, the University of Oxford, and the Chinese Academy of Preventive Medicine to explore the relationship between nutrition and cancer, heart, and metabolic diseases. The study was described by The New York Times as "the Grand Prix of epidemiology."

Pro přidání, nebo úpravu fotografie autora se prosím přihlaste: