Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3150393 obálek a 950589 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Jak se jedlo ve starověku

Autor: Beranová, Magdalena
Rok: 2000
ISBN: 9788072770212
NKP-CNB: cnb000969145
OCLC Number: (OCoLC)76960697
OCLC Number: (ocolc)76960697
OKCZID: 110001762
Vydání: 1. vyd.

Knihovny.cz    Půjčte si tento titul v knihovně přes portál Knihovny.cz

Citace (dle ČSN ISO 690):
BERANOVÁ, Magdalena a Jaroslav ŘEŠÁTKO. Jak se jedlo ve starověku: římská kuchařka. 1. vyd. Praha: Libri, 2000, 165 s. ISBN 80-7277-021-7.

Hodnocení: 4.4 / 5 (7 hlasů)


Anotace

Zajímavé informace o nejstarších kuchařských knihách, o plodinách, stravě, vybavení kuchyní a pekáren, o způsobech prodeje potravin a stolování starověkých civilizací Egypta, Řecka a především Říma. Předpisová část využívá doporučení a receptů římského labužníka Marca Gavia Apicia a návody římského politika a spisovatele Marca Porcia Catona na přípravu jídel pro obyčejné lidi a otroky. Apiciova kniha je členěna do deseti kapitol a Římská kuchařka přináší vybrané předpisy, přizpůsobené naším současným podmínkám. Uvedené postupy jsou pouze orientační a vhodné pro znalce a experimentátory, slovníček vysvětluje pojmy a přináší převod na současné míry.

Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze



Dostupné zdroje

Přidat komentář a hodnocení