Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 3146029 obálek a 949466 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Distinction : a social critique of the judgement of taste

Autor: Bourdieu, Pierre
Rok: 2010
ISBN: 9780415567886
OCLC Number: (OCoLC)460061795
OCLC Number: (ocolc)460061795
OKCZID: 111218877

Citace (dle ČSN ISO 690):
BOURDIEU, Pierre. Distinction: a social critique of the judgement of taste. Překlad Richard NICE. London: Routledge, 2010. 672 s. Routledge classics.


Anotace

No judgement of taste is innocent - we are all snobs. Pierre Bourdieu’s Distinction brilliantly illuminates the social pretentions of the middle classes in the modern world, focusing on the tastes and preferences of the French bourgeoisie. First published in 1979, the book is at once a vast ethnography of contemporary France and a dissection of the bourgeois mind. In the course of everyday life we constantly choose between what we find aesthetically pleasing, and what we consider tacky, merely trendy, or ugly. Taste is not pure. Bourdieu demonstrates that our different aesthetic choices are all distinctions - that is, choices made in opposition to those made by other classes. This fascinating work argues that the social world functions simultaneously as a system of power relations and as a symbolic system in which minute distinctions of taste become the basis for social judgement.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení